Thursday, April 29, 2010

Kau rasa kau ada ciri-ciri lelaki ni tak ?

  • Pertama sekali, tinggi kau dalam lingkungan 170-180cm. Tak mahu lah lebih dari tu. Nanti aku rasa pendek sangat plak. Cukuplah kalau tinggi kau setakat 180cm jea. Lelaki tinggi buat aku rasa selamat. Jadi jangan pelik kenapa aku gilakan lelaki yang tinggi. :p
  • Then, rambut kau ada tak macam Tyson Ritter tu ? Kau kenalkan siapa Tyson Ritter ? :p
  • Lelaki yang sukakan budak kecik comelkan ? hihihi. Seriously, I love that type of guy. Sebabnya, kalau dia suka budak, bolehlah aku ada baby dengan dia. :p InsyaALLAH. :D
  • Aku suka kalau boyfriend aku tu jenis yang rapat dengan family dia. Maknanya, dia respect orang-orang tua. Taktaulah apa kena-mengenanya tapi aku fikir macam tu. Betul tak ? :D
  • Kalau boleh aku nak lelaki tu berumur antara 19-22 tahun. Aku tanak lelaki yang muda daripada aku because I'm not a cougar. Aku tasuke jugak kalau lelaki tu sebaya sebab macam tak best jea. Contoh aku 18tahun, lepas tu boyfriend aku tu pun 18tahun. Mind kitaorang mesti sama kan ? Tak bestlah macam tu. I need something different from my boyfriend. hihi :p
  • Lepastu mesti best kalau lelaki tu pandai masak. Yelah sebab aku tak pandai masak. Sebab tu lee aku nak lelaki tu pandai masak. :D
  • Aku taktahu kenapa tapi aku suka orang Kedah. HIHI. Jangan tanya kenapa. :D
  • Lepastu kan, mind dia matang. So boleh lah dia guide aku buat benda baik. Ni kalau perangai macam hanjeng, menyusahkan life aku jea. HAHAH takde ah joke jea. :p But seriously, kalau kau nak ngorat aku, sila pastikan mind kau tak macam budak-budak lelaki yang bersepah depan Pavillion tu. Tolonglah. Aku tak perlukan lelaki yang rasa dia hot/handsome. Sebab aku tareti jaga boyfriend yang handsome/hot ni. Huuuu.
  • And then, lelaki tu boleh main instrument. Tak kisah jenis apa pun, asalkan dia tauk. Sebab, kalau aku down bolehlah dia buat aku happy dengan nyanyi kan aku lagu. Kan kan kan ? :p
  • Lelaki tu tau macam mana nak pujuk aku kalau aku marah/merajuk. Sebab aku ni suka merajuk. HIHI. Alahh tak salah kan kalau nak mengada-ngada dengan boyfriend sendiri ? :p
  • Oh aku benci lelaki yang hot-tempered. Sebabnya, cukuplah aku tengok macam mana rupa lelaki hot-tempered dalam lifw aku selama ni. And cukuplah aku sorang jea yang hot-tempered dalam relationship tu. Tak kea gila if dua-dua hot-tempered ? :p
  • Then lelaki tu pandai main skateboard sebab aku nak dia ajar aku. Dah lama aku berangan nak belajar main skateboard tapi takda siapa pun nak ajar. :(
  • Lelaki tu jenis yang respect perempuan, faham perasaan perempuan, faham setiap gerak-geri aku. Ceh. HIHI. Aku sukalah lelaki macam tu. Lembut jea hati. Sejuk hati mama bila dapat menantu macam tu. :p
  • And lelaki tu mestilah soft-spoken. Aku benci lah lelaki yang cakap macam nak rock jea. Apa, kau ingat kau tu The Rock kea ? Haih tolonglah. Lelaki macam tu perasan macho jea lebih. Tapi benda yang dia cakap tu, semuanya tak masuk akal. -.-
  • Oh kalau bolehlah kan, lelaki tu mesti banyak cakap sebab aku ni jenis yang pendiam. In person, aku boleh buat kau bosan nak mampus. Tak caya meh dating dengan aku. Kita tengok siapa yang bosan. HIHIHI.
  • Seronokkan kalau baru 2nd date, dah nak offer diri nak jumpa parents ? HAAA. Aku nak bakal boyfriend aku tu nanti, macam tu. Heee. Barulah betul-betul serius. Sorrylah sebab sekarang aku tak carik relationship yang main-main. I'm only into a serious relationship. :D
  • Kalau boleh jugak, lelaki tu ada kereta, tak kedekut, tak makan duit perempuan melainkan aku yang offer, and then dia bukan jenis yang suka mintak barang. Aku penampo nanti. :p
  • Yang paling penting, lelaki tu tough ! Yihaaaa ! Erkk. Tapi bukan tough yang berketul-ketul tu. Sangat menakutkan wey.
  • OH OH, aku tasuka lelaki handsome tapi aku suka lelaki comel. Faham tak ? HAHAA :p
  • And oh, lelaki tu pun mesti tau jaga penampilan. Maksudnya, tak selekeh lah. Up to date. Sebab aku suka fashion. So lelaki tu pun mesti suka fashion. Kiranya, lelaki metroseksual lah. :p
  • Lepastu kan, lelaki tu mestilah hari-hari call aku. Sebab sekarang aku macam malas sikit nak text-text ni. HIHI. :p
  • Oh lelaki tu kan mesti suka lagu yang heavy heavy. Macam aku lah. Hihihi. The heavier, the better. :p
  • Pastikan kau tidak bernama SYAFIQ , SHAFIK, SYAFIK or watsoever Syafiq. Make sure nama kau tidak berbunyik macam tu kay. Aku allergic dengan orang yang nama macam tu. Hihihi. :p
  • Then, kau suka bergambar sebab aku suka snap gambar banyak banyak kalau dating. Mehla try dating dengan aku then tengok berapa juta gambar kita aku akan snap. Hihihi. :p



Sebenarnya ada banyak lagi ciri-ciri lelaki yang aku suka. Tapi sekarang macam malas nak fikir lagi. Nanti kalau aku dah ada tenaga nak fikir, aku update post ni okay ? :D

2 comments:

chiero_besties said...

ambik ahh aliff suits your criteria tapi dia bukan kedah ahh :P

Diana Hamid. said...

Ur aliff ? Taknak ahhhhhhhh he's sooo cold :P